Salata od krumpira i tamnozelenog povrća

Ovo je jednostavna i brzopripremajuća salata koja sasvim solidno može poslužiti i kao glavno jelo. Većina sastojaka lako se uzgoji u vlastitom vrtu te ih se može koristiti kroz dobar dio godine – tamnozeleno lisnato povrće dobavljivo je čak i pod debelim naslagama snijega u dubokoj zimi.

Sastojci

  • 5 većih krumpira
  • rukohvat organskog tamnozelenog lisnatog povrća prema želji ili mogućnostima u vrtu (lisnati kelj, blitva, listovi brokule…)
  • 2 stabljike/grančice listova komorača
  • 1 komadić češnjaka
  • bučino ulje
  • sol

Upute

  1. U veliki lonac stavit grijati vodu. U međuvremenu krumpir oguliti, oprati, staviti u lonac i posoliti.
  2. Dok se krumpir kuha očisti se lisnato povrće. Listovima kelja ili brokule makne se tvrđi dio i listovi se operu.
  3. Lisnato povrće može se staviti kuhati u odvojenom loncu ili se stavi kuhati zajedno s krumpirima par minuta prije nego što su gotovi, pod uvjetom da je lonac dovoljno velik.
  4. Komorač se opere, makne se tvrđi dio i nasjecka na sitno.
  5. Kuhano povrće procijedi se i stavi u veliku zdjelu. Doda se bučino ulje i listovi komorača, protisne se komorač, posoli prema potrebi i sve dobro promiješa.

Podijeli